fredag 2 juli 2010

Björncirkus

Återigen har jag spenderat natten nere vid det lilla tjärnet, fast den här gången i det stora gömslet. Chansen fanns nu till spegelbilder i vattnet mm. Första björnen kom redan kl 20, sedan kom det och gick björnar ända fram till midnatt.



Under nattens mörkaste timmar mellan midnatt och 02.30 hade björnarna den goda smaken att hålla sig borta, men när ljuset började återvända så kom de tillbaka. Som mest så var fyra björnar synliga från gömslet samtidigt. Totalt hade vi minst åtta individer framme.



Den här typen av spegelbilder har jag mängder av sedan tidigare besök, så den riktiga inspirationen ville inte riktigt infinna sig. Vad som var kul var dock att den lille svarte ungbjörnen med sändarhalsbandet dök upp igen tillsammans med sitt syskon. Den lille svarte skulle jag vilja ge diagnosen DAMP, det händer något runt honom hela tiden. Denna gång satt jag lite långt ifrån men lyckades få med på bild hur han kliade sig på ryggen mot en liten gran.



2 kommentarer:

  1. Imponerande som vanligt..Jättefina bilder.
    Men begreppet "damp" är borttaget i dag,det heter OCD numera, Obsessive Compulsive Disorder.:)))..Det ändrades säkert för att någon ska bli i hågkommen för det..:))Men då är han säkerligen ytterst charmig om han har detta neuropsykiatriska handikapp...;)))

    SvaraRadera
  2. Fantastiska bilder! Imponerande! Det är bara att ta av sig hatten och gratulera!

    SvaraRadera