söndag 14 november 2010

Slutfinish i örngömslet

I dag har jag och Lennart Augustsson varit och gjort klart de sista arbetena i fotoklubbens örngömsle. Vi har forcerat arbetena och faktiskt fått mycket mer gjort än det vi tänkte för en dryg månad sedan när vi bestämde oss för att modifiera det inför kommande säsong. I sista minuten har vi nu fått klart platser för två fotografer innan matningssäsongen drar igång. Nu mår platsen bäst av lugn och ro och kommande besök kommer att ske i tystnad under dygnets mörka timmar. Visserligen finns behov av lite "småputs" men funktionen finns och vi får hålla till godo med det i vinter.


Canon 600 mm i närmsta gluggen och Nikon 500 mm i bortre. Observera komouflagenäten för fönstren.


Lastpallarna framför ska naturligtvis bort. De har tjänstgjort som "byggnadsställning" då inte myren är helt frusen än.


Lennart testmonterar sin tubkikare. Observera att fönstren sitter på olika höjd och mörkläggningsplasten som här sitter uppfälld i taket.

Numera finns gott om plats för två fotografer med två kamerahus vardera. Eftersom vi haft lite olika åsikter om fönstrens höjdplacering kompromissade vi och satte dem i olika höjd. Vi har också försett fönster och gluggar med invändig mörkläggningsplast som kan fällas ned. Detta för att vi vid tidiga morgnar ska kunna använda pannlampa invändigt när vi monterar kameror, gör eld i kamin mm, utan att ljus tränger ut. Plastdraperierna fäster vi sedan upp i taket med hjälp av magneter. Fönstrens utsidor har vi försett med kamouflagemönstrade nät av modell myggnät. Detta för att undvika blänk i glaset och att våra vita ansikten ska störa örnarna.


Kameran sitter monterad på ett Wimberley stativhuvud som i sin tur sitter skruvat i en kraftig planka.

Det enda som nu saknas är grisarna som vi ska mata med. När vi hämtat dem krävs att vi ett par gånger i veckan förser åteln med ny gris. Sen har vi alla förutsättningar att få många bra örnbilder i vinter. Vi är fem st av klubbens medlemmar plus ytterligare ett par intresserade som turats om att på lediga stunder åstadkomma denna modifiering de senaste veckorna. Jag är övertygad om att åtminstone vi som deltagit längtar efter att få testa våra lösningar i vinter.

1 kommentar:

  1. Hejsan
    Hittade precis din blogg och fastnade där ett tag,gillar både bilder och berättelser.

    Mvh
    Lars-Göran Abrahamsson/N

    SvaraRadera