måndag 4 juli 2011

Hemma på Farmen igen!

Då var man hemma från den finska urskogen sedan några timmar. Bland det första man måste göra är naturligtvis att tvätta både sig själv och sina kläder, men inte långt efter kommer att kolla vilka bilder man egentligen har fått med sig hem. Målet för årets resa var att få en annan typ av bilder än de jag redan har och som ska passa in i ett sammanhang för att ge en helhet. T ex en utställning eller ett bildspel. Vad jag sökte var framförallt bilder av djur i miljö och bilder med det där lilla extra, t ex en speciell händelse eller ett extra vackert ljus. Efter att snabbgranskat mina bilder kan jag konstatera att jag kanske har 10-12 bilder av den typen med mig hem och som jag kommer att använda i de sammanhangen. Naturligtvis har jag massor av andra bra bilder men inga fler som sticker ut speciellt från det jag har sedan tidigare.

Ser snällare och mjukare ut än vad han är...

Vad man också har med sig hem är en ökad erfarenhet och fler kunskaper om våra stora rovdjur och deras beteenden. Inte minst är det intressant att bara sitta och titta hur de interagerar med varandra. Respekten och min beundran för hur naturen fungerar ökar för varje möte med djuren.

Tyvärr hängde inte tekniken med mig riktigt så att jag kunde uppdatera bloggen de senaste dagarna i Finland men jag lägger ut ett antal bilder nu för att illustrera vilken sorts bilder jag var ute efter den här gången.


En bild av björn i miljö som jag saknat sedan tidigare.
Även här en bild där björnen är huvudmotivet trots att den har ganska litet utrymme i bilden. Det mjuka morgonljuset som är kring kl 4 på morgonen är det som gör bilden speciell.

Här är det fonden av oskarp skog och det mjuka varma morgonljuset på den som lyfter bilden från att vara ett vanligt björnporträtt till att bli en fullt användbar bild.
Här väntade jag på att järven skulle hoppa upp på stocken. Eftersom en björn tidigare släpat en gris över stocken och jag såg att järven vädrade och följde släpspåret så var det bara att ställa in kameran, vänta och hoppas.
Den här typen av bilder har jag massor av sedan tidigare men man kan ändå inte låta bli att ta dem när tillfälle ges.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar