torsdag 12 juli 2012

Fler bilder av havsörn

Flera av nätterna när vi satt och väntade på björn så hade vi underhållning av havsörn. Minst tre olika individer höll till kring åtlarna. Den här örnen landade i ett litet träd en bit bort på myren. Från där jag satt var det nästan rakt motljus men eftersom det var sent på kvällen så stod solen såpass lågt att det blev mycket vackert ljus både på fågeln och den omgivande ängsullen. Dock mycket svårfotograferat. Jag riktade in kameran på fågeln och väntade på att den skulle lyfta för att få några flyktbilder. Varje gång fågeln vippade framåt och gjorde ansats att lyfta tryckte jag ned fjärrutlösaren och lät kameran gå. Tre av dessa vippningar visade sig inte vara försök att flyga utan istället så sket örnen. Jag fick alltså många skitbilder... Det dröjde närmare en timme och tjugo minuter innan fågeln lyfte,
Vid en liknande situation hade jag ställt in kameran på en havsörn som satt i en torraka. Plötsligt ser jag hur en annan örn störtdyker mot den första örnen och lyckas nästan knuffa ned den från grenen. Örnen lyckas hänga kvar i en fot från grenen och lyckas senare att ta sig upp igen. Hade jag inte redan haft kameran inställd på den sittande örnen och haft trådutlösaren monterad så hade jag aldrig hunnit med att fånga detta på bild. Hade jag inte tittat ut genom gömslets fönster utan istället sett genom kamerans sökare så hade jag heller troligen inte haft en chans att se den anfallande örnen innan det varit för sent. Själva situationen är över på ett par sekunder. Nu blev det istället en rätt kul serie bilder av en lite speciell händelse.Inga knasterskarpa och välexponerade utställningsbilder, men som actionbilder i t ex ett bildspel (eller på en blogg) funkar de utmärkt. Klicka gärna upp dem i större format.2 kommentarer:

  1. Bra bilder! Jeg likte spesiellt nr 2.

    SvaraRadera
  2. Tackar! Som sagt så är det mest pausunderhållning i väntan på större djur, men man tar ju de chanser man får att fotografera även örn.
    /Tommy

    SvaraRadera